Verktøyene datajournalistene anbefaler

Jeg har laget en oversikt over verktøyene datajournalistene i Data Journalism Handbook anbefaler.

Google Fusion Tables

Listen er superenkel, bare navn og funksjon, 34 så langt. Ta en kikk her (Google Spreadsheet som er åpent for alle å redigere) og les gjerne hvorfor datajournalistene anbefaler akkurat disse verktøyene.

Har du andre verktøy å anbefale, fortell om det i kommentarfeltet eller plott dem inn i regnearket.

 

7 thoughts on “Verktøyene datajournalistene anbefaler

  1. Bra Bente! Har en plan om å lage noe lignende selv. Må bare få tid først. Har testet noen av verktøyene og kunne tenke meg å dele erfaringer med andre. Det vanskeligste og mest tidkrevende er fortsatt å få tilgang på interessante offentlige data.

  2. Veldig bra om du tester verktøy og deler erfaringer, Willy! Hvilke data savner du?

  3. I arbeidet med å undersøke barnehagedekningen på Sunnmøre, ble det tydelig at mindre kommuner sliter med kompetanse og ressurser for å hente ut data. Etter flere purringer stopper prosjektet opp. Det tar rett og slett for lang tid å få de dataene en trenger. En idé hadde vært å startet et kommunalt selskap som kunne ta på seg informasjonsoppgaver for flere av de mindre kommunene. Da med spesiell tanke på å tilrettelegge offentlige data.

  4. Det er mange gode kartverktøy i det offentlige Norge. Pressen ser ut til å holde seg til Google Maps, som med respekt å melde har et dårlig kart- og flyfotogrunnlag, stort sett. La inn et verktøy i regnearket ditt, med lenke til enkel bruksanv. Se også “kart” hos f.eks. NVE og Dir for naturforvaltning, “Askeladden” hos Riksantikvaren etc.
    Finn.no har jo også langt bedre kart enn Google.

  5. I plan to start using newlisp in tandem with javascript for Adobe Illustrator. AI gives a better control over design, that is important factor in infographics. Newlisp (http://www.newlisp.org/) is a scripting language like Python, with strange lisp syntax from a first glance, but more compact and elegant than Python, Ruby or Perl when you use to it.
    P.S. It is often a good idea to google in other languages than English, Tusen takk for din liste! Skal benytte det.

  6. Pingback: Thanks to open public data and datajournalism, we got a diploma! | Bente Kalsnes' blog

Leave a comment