22. juli-rapporten bør bli folkflest-lesning

22.juli-kommisjonens rapport, via Wordle

Jeg håper faktisk 22.juli-rapporten blir folkflest-lesning, ikke bare for en liten krets av kommentatorer, journalister, politikere, byråkrater, politi, etc. Jeg tror vi er mange som har mye å lære av kulturendringene som må til i det norske samfunnet

Jeg har bare rukket å lese 70 sider i rapporten fra 22.juli-kommisjonen, så jeg skal ikke uttale noe særlig om den ennå. Men mitt førsteinntrykk er at dette er en svært god rapport, den påpeker forhold som ikke bare rammer politiet, byråkratiet og det politiske systemet, men som også kan være relevant for bedrifter, organisasjoner, etc. Noe så konkret som å ikke gjennomføre det man har bestemt seg for (man har planer, men gjennomfører dem ikke),  ikke klarer å samhandle eller utnytte hjelpen man kan få fra teknologien. Se hovedkonklusjonene i rapporten som Alexandra Bech Gjørv presenterte i går:

OPPDATERING:

I etterkant av den amerikanske  “9/11 Commission Report” kom det ut en tegneserievariant av rapporten.

Forfatterne og grafikerne Sid Jacobsen og Ernie Colón sa dette om prosjektet:

This illustrated account uses the text from the 9/11 Commission’s report to turn the complicated and confusing mass of information contained therein into an accessible, straightforward and clear story for the first time.

Kanskje en idé for den nesten 500 siders norske rapporten også?

Slik ser de to bøkene ut:

 

2 thoughts on “22. juli-rapporten bør bli folkflest-lesning

  1. En LIKS-test gir denne vurderingen: “Textens läsbarhetsindex är 43, vilket innebär att den klassificeras som medelsvår, normal tidningstext.”
    Selv om LIKS bare måler setnings- og ordlengde – og ikke tar hensyn til om det f.eks. er mye fagterminologi – gir den en god pekepinn om hvor lett eller vanskelig den er å lese. Og 43 skulle jo tilsi at dette er en overkommelig tekst for de berømmelige “folk flest”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s